Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru Mai multe informatii

Detalii eveniment

TEAM 2020

Partenerii nostri

Be part in the action!

Ne face deosebita placere sa va anunt inceperea pregatirilor pentru a IV-a editie a congresului TEAM 2020, dedicat echipelor medici dentisti si tehnicieni dentari. Programul congresului este definitivat in proportie de peste 90%.
Dental Initiative este o asociație tânără, cu membri ce sunt profesioniști marcanți din domeniul medicinei dentare și ai educației din România. Unul din scopurile majore ale asociatiei este de a actiona activ si eficient pentru recunoasterea si dezvoltarea acestor profesii prin impartasirea intre membrii asociatiei si a comunitatii lor profesionale a experientelor practice, a ultimilor realizari tehnice din tara si strainatate.
Dental Initiative a luat in consideratie sugestiile dumneavostra. Astfel, pentru editia Team 2020, timpul alocat prezentarilor este mult mai generos, lectorii putand intra in detalii tehnice, pentru ca informatiile transmise sa poata avea aplicabilitate in praxis-ul propriu. In acelasi timp, toate workshop-urile includ demonstratii practice.
In perioada 01 noiembrie - 31 decembrie 2020 beneficiati de PRET PROMOTIONAL pentru inscrierea la aceasta editie. Primii 25 inscrisi primesc cardul de acces la social event "LATE NIGHT NETWORKING", gratuit.
See you soon!

Program congres

  • Vineri03-04-2020
  • Sambata04-04-2020
9:00 - 10:30

Diagnostic tehnic și abordare estetică


Prezentare Dr. Mirela Feraru, MDT-CDT Giuseppe Romeo
Obiectivul acestei prezentări este să furnizeze informații valoroase care să sprijine echipa de protetică ȋn tratarea variatelor cazuri clinice. Analiza detaliată a celor mai semnificative proceduri clinice și tehnice vor fi descrise, ȋncepȃnd cu diagnosticul clinic și diagnosticul ulterior de wax-up, apoi ȋnaintȃnd la utilizarea corectă a restaurărilor provizorii care sunt fundamentale ȋn condiționarea și dezvoltarea corectă a țesuturilor moi, la fel ca ȋn dobȃndirea obiectivelor funcționale și estetice.
Comparȃnd figura pacientului, mai mulți factori vor fi evaluați cȃnd se va proiecta o restaurație individuală personalizată. Alte noi sisteme digitale vor fi evaluate ȋn vederea creării unei forme individualizate a dintelui pacientului și a unui zȃmbet personalizat.
 

10:30 - 11:15

Coffee break


Pauză

10:30 - 11:15

Live Demo - Scanarea intraorală. Considerații clinice!


Live Demo Dr. Silvana Cânjău
Acest live demo va prezenta rațiunea pentru care clinicienii ar trebui să considere beneficiile utilizării scanerului intraoral în cabinetele lor, pentru a oferi paciențiilor o experiență unică, în contracst cu tehnicile de amprentare convenționale.
Vor fi discutate și prezentate diverse considerații clinice cum ar fi:
Srategia de scanare (etapele necesare în funcție de ce se dorește a fi scanat), manipulare scaner, scanarea HD a dinților preparați și a implantelor, înregistrarea relațiilor intermaxilare (atât a ocluziei habituale cât și a relației centrice) și nu în ultimul rând indicațiile de scanare. 

10:30 - 11:15

Live Demo - Fatetele vestibulare si ocluzale Edelweiss:instrumente puternice pentru restaurarile estetice si functionale: totul intr-o singura programare!


Live Demo Dr. Nikola Podoleshov
Datorita procesului lor unic de producere prin sinterizare laser, fatetele translucide din compozit se disting prin suprafata lor vitrificata anorganic, precum si prin corpul securizat/durabil din compozit.
Fatetele reprezinta bazele anatomice pentru reconstructiile unidentare sau complete si pentru cresterea dimensiunii verticale in regiunea posterioara. Prin urmare, cu ajutorul fatetelor EDELWEISS se poate obtine si un ghidaj canin anterior functional.
 

11:15 - 11:30

Chirurgia ghidata in era digitala- beneficii si provocari


Newcomers Dr. Radu Câmpeanu, TD Tudor Todea
Chirurgia ghidata aduce un mod de lucru nou in cazul reabilitarilor proteteice pe implanturi. Nu intotdeauna situatia din etapa chirurgicala permite o pozitionare a implantului care sa fie in acelasi timp corecta din punct de vedere protetic, dar si chirurgical. O abordare unilaterala sau neinspirata a planului de lucru poate sa transforme munca proteticianului si a tehnicianului dentar intr-un cosmar. Chirurgia ghidata si ghidul chirurgical pot fi vazute ca un rezultat al dialogului dintre toate partile implicate intr-o reabilitare implanto-protetica. Putem acum sa stim ca implanturile vor fi acolo unde ni le dorim, ca vom avea un ax corect din punct de vedere protetic, si in felul acesta planul nostru va fi transpus in realitate intr-o maniera eleganta si previzibila.
Ar trebui sa ne oprim aici? Sau putem sa ne propunem mai mult: incarcarea imediata, realizarea unor restaurari provizorii inca dinaintea etapei chirurgicale, aplicarea unor concepte cum ar fi “one abutment one time” in chirurgia ghidata?
Se deschid perspectivele unei abordari mai biologice, mai atraumatice si mai confortabile pentru pacient, dar cerintele cresc in materie de comunicare in echipa, precizie si management al cazului.
 

11:30 - 13:00

Change. O introducere completă în abordări moderne pentru reabilitarea estetică și funcțională a dinților și implanturilor.


Prezentare TD Marco Ciuffoli, Dr. Giacomo Fabbri
Prezentare are ca scop creșterea comunicării și eficienței în discuția cu pacientul încă de la prima ședință, siguranță în prezentarea planului de tratament cât și în toate aspectele acestuia,  siguranță în managementul reabilitărilorextinse și complexe si în tratamentul cazurilor estetice dificile, detalierea noilor tendințe în prepararea dinților, siguranță cu reconstrucții complet monolitice pe dinți și pe proteze pe implanturi precum si în creșterea dimensiunii verticale în cazul unei reabilitări extinse, prezentarea importanței suprafeței de bont a implantului pentru integrarea rezultatului protetic și a succesului pe termen lung.

Deasemenea vom comunica despre design-ul profilului de urgență în jurul implantului dentar pornind de la un concept protetic, managementul ideal al țesuturilor moi în jurul dinților și a implantelor, noile tendințe de a perfecta integrarea osului și a țesuturilor moi în jurul implantului. 

KEY WORDS:
- Managementul țesuturilor moi: workflow complet protetic de la restaurarea provizorie la amprentarea finală
- Maximizarea integrării biologic, estetice și fiabilitatea rezultatelor protetice
- Selectarea și managementul materialelor de restaurare

13:00 - 14:00

Lunch time


Prânz

14:00 - 15:45

Disfuncțiile temporo-mandibulare și stomatologia bazată pe ATM: Conceptul bioestetic -a-l ignora sau a-l urmări face toată diferența-


Prezentare Dr. Salvador Congost
  • Principiile unei biomecanici sănătoase vs. sistemele patologice masticatorii
  • Aplicarea principiilor sănătoase:
  • Ce este stabilitatea? Cum o putem dezvolta? Cum ne descurcăm cu o poziție stabilă de tratament?
  • Ar trebui să ne intereseze forma dinților?
  • Cum ne planificăm cazul?
  • Lucrările provizorii de lungă durată, restaurările finale
  • Exemple de cazuri clinice

Folosind exemplele clinice, va fi demonstrat că ignorȃnd sau abătȃndu-ne de la anumite principii de biomecanică orală au un impact sever asupra tuturor țesuturilor sistemului masticator și cranio-mandibular.
Dintr-un punct de vedere empiric al unui medic stomatolog, această prelegere va oferi o scurtă introducere ȋntr-un concept restaurativ dentar bazat pe constatări științifice și observații asupra sistemelor masticatorii sănătoase, fără probleme și de durată.
Experiența clinică arată că ocluzia dentară joacă un rol decisiv ȋn tratamentul difuncțiilor ATM și pentru aceasta ar trebui acordată o atenție adecvată ȋn stomatologia și medicina interdisciplinară.


15:45 - 16:15

Debate


Debate
Dr. Mirela Feraru, Thd. Giuseppe Romeo, Dr. Giacomo Fabbri, Thd. Marco Ciuffoli, Dr. Salvador Congost

16:15 - 17:00

Coffee break


Pauză

16:15 - 17:00

Impactul tehnologiei 3D asupra practicilor ortodontice: noi perspective!


Live Demo CDT Emanuele Paoletto
Live demo by Blue Laser Lines și Sisma
 

16:15 - 17:00

Noile ceramici VITA - Lumex & Ambria


Live Demo TD Daniel Muller
- Noua ceramica VITA - VITA LUMEX AC- all-ceramic veneering, pentru toate substructurile ceramice comune precum zirconiu, lithium disilicate si ceramici feldspatice, dar si pentru reconstituiri fara substructuri (fatete).
- Noua ceramica presata VITA - VITA AMBRIA

17:00 - 20:00

Textura pre și post sinterizare, forma și culoare în cazul restaurărilor monolitice din zirconiu.


Workshop TD Marco Ciuffoli
Softul și mașina de frezare ne oferă constant aceași calitate și precizie pe partea digitală dar pentru a putea fi diferiți trebuie să știm cum gestionăm softurile dar și etapele analogice. Vă voi învăța cum să creați o textură de suprafață în cazul zirconiului pre-sinterizart astfel încât să transformați un rezultat standard în unul individualizat cu un efort minim.. Nu doar cunoștiințele sunt necesare pentru a obține o textură corectă ci și instrumentarul corespunzător. În același timp o precolorare corectă a zirconiului în faza presinterizată este un real suport pentru glazură în faza finală iar cireașa de pe tort va fi colorarea externă astfel încat să obținem un rezultat natural și în cazul restaurărilor monolitice din zirconiu.
 

17:30 - 20:00

Tehnica celor 3 fatete (3 veneers technique) in prepararea dintilor


Workshop Dr. Giacomo Fabbri
Scopul workshopului  este de a descrie o nouă cale de abordare pentru prepararea dinților, realizat astfel incât să mențină pe cât mai mult posibil sunetul dentar structural printr-o procedură clinică simplă.

17:30 - 20:00

Pluristratificarea ceramicii: tehnică de abordare sistematică pentru reconstrucții ceramice între zona facială și cea linguală.


Workshop MDT-CDT Giuseppe Romeo

Pentru a reproduce într-un mod cat mai natural aspectul dinților, tehnicienii fac apel la abilitățile lor artistice.
Metode elaborate de stratificare ne-au fost prezentate de cei mai mari ceramiști din lume, dar, această tehnică, ne vorbește de prezența a două straturi de material translucent pe pereții incizali, fiecare cu modificatori și pigmenți de culoare, care sunt mixați si combinați armonios printr-un proces de infiltrare.

Semnificație clinică
Metoda prezentată este o abordare rațională și didactică a stratificării naturale a smaltului dentar, pentru ca ceramiștii să poată stratifica într-un mod profesional mai multe straturi de material ceramic.
Această procedură poate fi utilizată pentru orice tip de reconstrucție ceramică cum ar fi: fațete (din ceramică refractară sau presată), ceramică stratificată pe metal, ceramică presată, zirconiu, ceramică aluminoasă, ceramică lithium disilcat sau titaniu.
Utilizarea microscopului pentru realizarea adăptarii marginale a fațetelor va fi examinată printr-o procedură practică.

 

17:30 - 20:00

Cum stabilizăm un sistem stomatognat și cum creăm un wax-up, cum ȋl putem realiza ȋn siguranță intraoral?


Workshop Dr. Salvador Congost
Demonstrație pas cu pas folosind un caz din practica zilnică.

17:30 - 20:00

Excelența în fotografia dentară în pratica zilnică: Cum și De ce!


Workshop Dr. Mirela Feraru
Obiectivul acestui curs este de a evidenția importanța unei documentări corespunzătoare în stomatologie, presupunând o abordare simplificată și practică a documentării de zi cu zi.După acest curs, participanții vor putea implementa conceptele și sfaturile clinice prezentate,atribuindu-și un nivel superior al documentării,într-un mod predictibil și eficace.
 

Prezentare teoreica

  • De ce fotografia dentară?
  • Cum poate fi fotografia implementată în pratica stomatologică?
  • Aparatul de fotografiat și componentele sale
  • Cum trebuie realizate setările principale ale camerei de fotografiat: înțelegerea parametrilor tehnici
  • Accesoriile și utilizarea lor clinică
  • Importanța cantității și calității luminii în evidențierea detaliilor
  • Documentația pre-operatorie: protocol
  • Protocolul clinic pas cu pas 

Demonstrație practică

  • Cum să setăm corespunzător camera de fotografiat
  • Accesorii utilizate frecvent
  • Fotografia portret și de profil
  • Fotografia în zâmbet și a buzelor
  • Imagini clinice intra-orale: protocale, blițuri,
  • Capturarea texturilor de suprafață a țesuturilor moi și a dinților
  • Documentarea protetică extra-orală și a modelelor

9:00 - 10:30

Restaurările parțiale în zona anterioară


Prezentare Dr. Marco Gresnigt
În această prezentare veți vedea pașii despre cum să oferiți pacienților restaurări parțiale indirecte . Nu numai că vom prezenta date ale celor mai recente studii pe care le-am realizat, dar vom arată și eșecurile noastre și cum putem să le prevenim în viitor! Această conferință va fi unică prin felul său de prezentare al datelor științifice reale (ale noastre), imagini SEM in vivo, dar și pași despre cum să obții aceleași rezultate și rata de supraviețuire pe care o avem în clinică. În prezent, obținem supraviețuirea a 99-100% din fațete.

10:30 - 11:15

Coffee break


Pauză

10:30 - 11:15

Live Demo Fiat 750 Heraceram! Fiat lux!


Live Demo TD Peter Laczko
Live demo by Alligator

10:30 - 11:15

Live Demo Tips& Tricks in 3D external stain


Live Demo TD Cristi Petri
Aplicarea live a tehnicii 3D Stain Extern pe restaurări monolitice din zirconiu și/sau disilicat de lithiu, reproducând astfel un dinte natural fără a fi nevoie de stratificare ceramică.
Live demo by AGC New Dent

11:15 - 13:00

Dialogul dintre cabinet și laborator: esența adevărată pentru succesul estetic și funcțional în protetica dentară.


Prezentare Dr. Sandro Pradella, THD. Claudio Nannini

Amprente, înregistrări, arcade faciale, fotografii ... sunt doar câteva dintre informațiile care trebuie schimbate între clinic și tehnic pentru realizarea unei reabilitări protetice corecte.

În consecință, numai printr-un plan de tratament corect și cu pași codați (modele de studiu, wax-up diagnostic, machetări, intervenții chirurgicale, amprente etc. ) se pot obține rezultate previzibile atât pentru partea tehnică, cât și pentru cea clinică.

Pentru a realiza acest lucru, este esențială utilizarea instrumentelor adecvate, care, împreună cu materialele de nouă generație (disilicat de litiu și zirconiu), permit tehnicienilor dentari să lucreze cu tehnici sigure și codificate pentru a obține rezultate estetice și funcționale din ce în ce mai bune și pentru stomatologi, datorită preparațiilor programate și cimentării adezive, pentru a da o rezistență finală lucrării, de neconceput până acum câțiva ani.

Lectorii doresc, prin urmare, să demonstreze că printr-un protocol rigid, dar simplificat, se pot obține rezultate excelente pentru toată lumea, aducând o mare satisfacție, atât pentru operatori, cât și pentru pacienți.


13:00 - 14:00

Lunch time


Prânz

14:00 - 15:45

Protocoale de lucru digitale în protetica dentară pentru pacienții edentați total.


Prezentare MDT Lacasella Pasquale, Dr. Pietro Venezia

Introducerea de noi tehnologii în practica stomatologică actuală nu poate duce la ignorarea unui diagnostic atent. 
Succesul în cazuri complexe este rezultatul unei analize atente a structurilor biologice care vor face obiectul terapiei protetice și a unui plan de tratament adecvat, ce vizează integrarea estetică și funcțională a viitoarei proteze. Tehnologiile actuale permit tratamentul predictibil al pacienților complet edentați și asigură transferul informațiilor obținute de la proteze totale, la proteze susținute de implanturi.


15:45 - 16:15

Debate


Debate
Dr. Marco Grsnigt, Dr. Sandro Prandella, Thd. Claudio Nannini

16:15 - 17:00

Coffee break


Pauză

16:15 - 17:00

Live Demo


Live Demo
2 x Live Demo TBA (to be announced)

16:15 - 17:00

Live Demo - Arta colorarii ceramicii.


Live Demo
Live demo by DENTOTAL PROTECT
Solutii de personalizare externa a disilicatului de lithiu

17:00 - 20:00

CLINIC. Protocoale de lucru digitale în protetica dentară pentru pacienții edentați total.


Workshop Dr. Pietro Venezia

Introducerea de noi tehnologii în practica stomatologică actuală nu poate duce la ignorarea unui diagnostic atent. 
Succesul în cazuri complexe este rezultatul unei analize atente a structurilor biologice care vor face obiectul terapiei protetice și a unui plan de tratament adecvat, ce vizează integrarea estetică și funcțională a viitoarei proteze. Tehnologiile actuale permit tratamentul predictibil al pacienților complet edentați și asigură transferul informațiilor obținute de la proteze totale, la proteze susținute de implanturi.


17:00 - 20:00

Probleme de integrare estetică a materialelor translucide: de la prepararea la cimentare..


Workshop MDT Lacasella Pasquale

Restaurările indirecte cu materiale nemetalice s-au bucurat de o dezvoltare considerabilă în ultimii ani, în principal datorită a doi factori importanți: integrarea estetică finală optimă și validitatea cimentării adezive, confirmată tot mai mult de studiile principalilor autori pe această temă. 
Această tehnică a fost utilizată pe scară largă datorită cererii din ce în ce mai mari din partea pacienților pentru intervenții care să îmbunătățească estetica zâmbetului. Partea problematică a acestor materiale este transluciditatea lor, care obligă medicul aflat în stadiul de planificare să țină cont de prezența oricărei decolorări prezente la nivelul dintelui, atât vital, cât și devital, care va trebui refăcută. 
Acești dinți, care probabil au suferit un tratament endodontic sau reconstructiv incorect, vor provoca o modificare cromatică inevitabilă pe suprafața materialului nemetalic, datorită translucidității sale naturale. 
Reconstituirea acestor elemente va trebui să fie efectuată cu materiale adecvate pentru a obține o întărire a porțiunii coronare și pentru a obține o culoare similară cu dentina dintelui natural. În cele din urmă, pentru cimentarea produsului trebuie să avem la dispoziție ciment cu culori diferite care să permită un camuflaj final excelent. Scopul raportului va fi examinarea tuturor acestor factori negativi și prezentarea unei serii de soluții pentru a depăși aceste probleme.


17:30 - 20:00

Adeziunea fațetelor urmând toți pașii


Workshop Dr. Marco Gresnigt

În cadrul acestui workshop veți vedea ceva pe bune??. Este o demonstrație live în care veți obține informații suplimentare despre cum să fixați fațetele ceramice. Vă voi arăta personal toți pașii despre fixarea lor și cum să obțineți rezultate excelente. Datorită mediului nostru științific, vă putem oferi cele mai recente studii, care nu sunt întotdeauna în concordanță cu ceea ce spun unii producători. Așa că fiți pregătiți să aprofundați printr-o demonstrație live provocatoare, realizată pe un model la microscop!


17:30 - 20:00

Probleme de integrare estetica a materialelor translucente: de la preparare la cimentare


Workshop Dr. Sandro Pradella

Restaurările indirecte cu materiale nemetalice s-au bucurat de o dezvoltare considerabilă în ultimii ani, în principal datorită a doi factori importanți: integrarea estetică finală optimă și validitatea cimentării adezive, confirmată tot mai mult de studiile principalilor autori pe această temă. 


17:30 - 20:00

Estetica și Funcționalitatea cu tehnica PRESS cu disilicat de litiu sau tehnica CAD-CAM cu zirconiu.


Workshop THD. Claudio Nannini

Extras din seminarul lui Nannini Claudio: De la proiectare până la lucrarea finală, prin modelare biodinamică, ținând cont de estetică și funcționalitate.
Se utilizează tehnici „PRESS” sau CAD-CAM pentru a transforma machetele din disilicat de litiu și respectiv zirconiu într-un mod simplu, sigur și ergonomic.
Prin fazele tehnice standardizate, acestea pot fi realizate cu ușurința materialelor protetice de înaltă calitate, cu certitudine și cu predictibilitatea rezultatului final din punct de vedere estetic și mai ales funcțional.